Aanvullende informatie:

Wij zijn een bondsmanege, aangesloten bij de Manege & Ruiter Bond (M&RB):
Als manegehouders bundelen we onze krachten om zo met elkaar betere producten te ontwikkelen voor onze leerlingen. Ons doel is om onze leerlingen te leren paardrijden met plezier, door gemotiveerde en enthousiaste instructeurs en te werken met betrouwbare manegepaarden en -pony’s. Hierbij staat het welzijn en de veiligheid altijd voorop.

Lidmaatschap en een lesovereenkomst met een Manege ruiterpaspoort van M&RB:
De M&RB heeft een lidmaatschap met lesovereenkomst ontwikkeld die gesloten wordt tussen de klant en de manege. De M&RB zal tevens de opleidingen voor de manegeruiter verder ontwikkelen. Hieraan gekoppeld geeft de M&RB het Manege ruiterpaspoort uit waar de gehele ruiterloopbaan in wordt bijgehouden. Een erg leuk document dat voor al onze ruiters klaar ligt.

 Voor al onze leerlingen hebben we een M&RB lesovereenkomst klaar liggen. Deze lesovereenkomst kan getekend  worden bij de eerste les. Aan deze lesovereenkomst is een ongevallenverzekering gekoppeld. Deze verzekering start bij vertrek van het huisadres naar de manege, loopt gedurende het verblijf op de manege en eindigt weer bij aankomst thuis. (via de kortste weg huis/manege/huis)
De kosten zijn € 20,- per kalenderjaar, deze kunt u contant voldoen bij het tekenen van de lesovereenkomst.

Onder de vlag van de M&RB zullen er wedstrijden worden gereden. Dressuur proeven (D-proeven) met bijbehorende theorie die zo belangrijk is voor elke ruiter, de vaardigheidsproeven, springproeven en wat er nog meer ontwikkeld gaat worden. U kunt deze proeven en theoriestukken kosteloos downloaden via de site van M&RB www.manegeruiterbond.nl. Door het afleggen van deze proeven volgt de leerling een opleidingssysteem dat bijgehouden wordt in het Manege ruiterpaspoort.

Lesprogramma en Mogelijkheden:
Er bestaat een mogelijkheid om losse lessen te nemen, of gebruik te maken van bijvoorbeeld een wekelijkse 10-rittenkaart, hierbij krijgt u een korting op het lestarief.
Deze  10-rittenkaart kost € 155,- (jeugd), € 170,- ( volwassenen vanaf 18 jaar), en de kosten dienen voorafgaand aan de eerste les te worden overgemaakt  of vooraf contant te worden betaald. Deze kaart is 10 weken geldig.
Een losse groepsles betaalt u contant aan de bar/of bij de instructeur kosten € 20,- per les.
Een 2-wekelijkse kaart bestaat uit 7 lessen, deze is 14 weken geldig en kost € 115,- Zowel bij de 2-wekelijkse  kaarten en 10 ritten kaarten betekent het dat men 1x per 2 weken/ 1x per week rijdt op een vaste dag in de groep. Als je een keer verhinderd bent bestaat de mogelijkheid om dit binnen de looptijd van de kaart  eenmalig in te halen, mits er plaats is in een andere groepsles! Afmeldingen dienen altijd te gebeuren via de mail: info@paardenponyplezier.nl  Lessen kunnen tot 24 uur voor aanvang van de les worden afgemeld, daarna wordt ten allen tijden het lesgeld doorberekend en vervalt de mogelijkheid tot inhalen. Bij een correcte afmelding kom je op de inhaallijst, is er binnen de looptijd van je kaart een plekje op een passend paard dan krijg je een mail met een dag en tijdstip, ontvang je geen mail dan is er geen ruimte en vervalt je les. Eenmaal ingeplande inhaallessen kunnen niet nogmaals worden afgemeld/ingehaald. Afgemelde lessen dienen altijd in hetzelfde kalenderjaar te worden ingehaald. Zonder opzegging wordt een 10-rtkrt standaard verlengd.
Kaarten kunnen met een opzegtermijn van 1 maand schriftelijk (via email) worden opgezegd, hierbij vervalt de korting van de 10 ritten kaart/ 2-wekelijkse kaart indien u hiervan geen volledig gebruik maakt en worden de gebruikte lessen berekend tegen het losse lestarief.

Kabouterles: Dit is een les voor de allerkleinsten en hierbij staat het veilig en vertrouwd leren omgaan met de pony’s centraal. Kosten € 12,50- per 45 min. De kabouterlessen zijn t/m 3 keer los te boeken en de huur van cap en bodyprotector is hierbij inbegrepen. Na de 3 probeerlessen wordt men ingedeeld in een vaste groep op een vast tijdstip. Hierna kunnen eventueel privélessen volgen, (leeftijd- en niveauafhankelijk), ter voorbereiding op de groepslessen. Privéles kan voor een half uur of een uur (half uur aan te raden voor de beginners) kosten € 24,50/ ½ uur, € 47,50- per uur, deze lessen zijn los per week af te spreken, en worden contant per les voldaan (zie ook website eerste les)

Cap en bodyprotector:
Een goedgekeurde veiligheid cap is verplicht, deze kan hier worden gehuurd voor € 1,-/keer en per  1 april 2017 stellen wij het gebruik van een bodyprotector verplicht t/m een leeftijd van 12 jaar. Ouder dan 12 wordt het ook zeker geadviseerd. Een bodyprotector kan hier ook worden gehuurd voor € 1,-/keer.

Parkeermogelijkheden:
Komt u met de auto en wil u graag blijven kijken tijdens de les,  dan kan u deze parkeren op het erf, voor de poort zijn 2 parkeerplaatsen die worden gebruikt als “kiss en ride” zone, Ingang graag vrijhouden, parkeer niet in de bermen en op gazons dit voor ieders eigen veiligheid.

 

Paard en Pony plezier behoudt ten allen tijden het recht om tussentijds prijswijzigingen door te voeren.

Als u vragen heeft stel ze gerust. Graag via de mail, info@paardenponyplezier.nl

Vriendelijke groeten, Team Paard& Pony Plezier.

 


Copyright © Paard & Pony Plezier